Fotografia relacionada amb el tema
Aquesta setmana volem proposar-nos la creació d'un Escape Room room virtual amb l'eina Genially relacionat amb una de les lectures que estigueu treballant a l'aula.Aquesta eina és gratuïta i serveix per a crear continguts interactius i animats. En el Escape Room room convertim a l'alumnat en els protagonistes d'una història i els plantegem un misteri que han de resoldre en la prova final. La clau per a aconseguir sortir s'obté gràcies a les diferents pistes i proves que els hem donat al llarg del Escape Room room.
L'eina és molt intuïtiva i fàcil d'usar, però et deixem una guia de passos perquè puguis realitzar una Fuita room per als teus alumnes per tu mateix/a.
Aquests són els passos que et proposem:
- Trieu la temàtica, el tema principal i el problema. Aquestes tres han de tenir relació entre elles. És a dir, si estem estudiant La casa de Bernarda Alba, el tema principal pot ser una casa i les diferents habitacions i el problema pot ser trobar la clau del cadenat que tenen a la porta per a sortir. Pots inspirar-te amb les diferents plantilles gratuïtes que t'ofereix Genially.
- Escriviu les diferents pistes i proves que hauran de resoldre. Nosaltres recomanem escriure-les primer en word, realitzar-les en una altra plataforma com Canva i exportar-les a la plataforma després.
- Componeu les diferents pàgines del Escape room. Nosaltres recomanem crear-les en la grandària "Presentació", afegir les imatges de la temàtica que heu triat i pegar els botons perquè l'alumnat es mogui entre les pàgines i pugui trobar les proves i pistes. Us desenvoluparem aquest apartat en el nostre següent post.
- Realitzeu una pàgina de conclusió
- Visualitzeu que tot estigui correcte.
Quines són les pistes més usades?
- Transició de pàgina: heu d'introduir transicions entre les pàgines perquè hi hagi un efecte immediat de continuïtat.
- Contingut ocult: és un efecte molt cridaner però senzill de fer, es tracta d'ocultar informació en una part de la pàgina que hauran de descobrir amb una llanterna o posar-lo molt petit i que s'engrandeixi en passar per davant
- Diàlegs: són molt útils per a donar informació , poden ser una sèrie d'informació útil que se li ofereix a l'alumnat.
- Preguntes i respostes: perquè puguin obrir alguna cosa, donar-los un test amb un seguit de preguntes, si les encertes et portaran a la següent pàgina, si falles pots començar de nou el test. Gràcies a la vinculació de les pàgines podeu realitzar-lo.
- Cadena de pistes: es tracta de donar una sèrie de pistes que ajudin a obtenir un resultat, codi, paraula, etc... poden donar-se en diferents pàgines o en una mateixa pàgina a través de pins o amb un seguit de pistes encadenades.
- Contrasenyes: es tracta d'un recurs molt laboriós i et donarà l'opció de crear contrasenyes numèriques, de lletres, formes i altres. El funcionament sempre serà la vinculació d'aquestes claus amb un camí d'encert i un d'error, en funció a si introduïm la clau correcta o no.
- Crits d'atenció: es tracta d'un suport visual que apareix un temps determinat i li ofereix a l'alumnat una vista, poden ser més o menys cridaneres, jugant amb les animacions d'entrada, continus i les transparències.
Et sembla molt difícil? Recorda que podeu reservar un dels nostres Fuita room de literatura castellana, catalana i anglès a la teva aula.
Segueix-nos a: